Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Родници

Родници
Издателство: е-Книги
Код на продукт: Родници
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн PDF EPUB
4.00лв
Тагове:

Книгата ”Родници” на Ина Крейн е като свята българска икона. След нейното прочитане ние не само ще се преклоним пред таланта на авторката, но и ще се замислим колко чисто и свято е българското ни достойнство, каква е човешката ни същност. Затова произведението е не само докосване до страданието и светлината, но и духовно прераждане, път към доброто, което трябва да намери място в душите ни.

Този сборник се чете на един дъх. Той е ново духовно изследване на моралните ни стойности с тънък психологизъм, който извисява книгата в съвременното литературно пространство чрез благородството и справедливостта на героите, и безспорния ярък талант на авторката.

Георги Балабанов

Стилът на Ина Крейн е неподражаем, той става все по-гладък, по-изчистен, все по-близък до сърцето. Тя няма да ви поучава. Ще ви помогне да съпреживеете, да усетите, да пожелаете да бъдете по-добри и по-съпричастни към чуждата болка. Да се усмихнете, когато видите някое вятърничаво дете, тичащо напред към зрелостта си. Да си подадете ръка. И – да не забравяте миналото си. Констатацията, че творчеството на Ина Крейн показва все по-добрите ú качества на разказвач не е самоцелно или пристрастно твърдение от моя страна. Както можете да се убедите, в този сборник са включени разкази, наградени на престижни национални литературни конкурси – „Език свещен на моите деди”, „Син съм на земя прекрасна” и други.

Подавам ви ръка и ви призовавам да бъдете част от това неописуемо пътуване с героите на Ина Крейн. „Родници” са нейните, вашите и мои такива.

Весислава Савова, редактор

 

През прашния път на времето, през морето от болка, обич и светлина към нас идват чрез магичния свят на спомена нашите родници. Част от нашата кръв и плът, белязани от единството на рода, езика и пространството на родната земя. Носим техните очи, надеждата им за щастие, любовта към родното.

Този сборник разкази е третият след „Балкански ветрове” и „Сърцето птица”. Творбите продължават да разказват малки истории за хора с големи души. Читателят може да пропътува трънливия път на бежанците от войните до майка България, да се пречисти с болката и изкуплението на грешниците, осъзнали истинската стойност на най-важните неща за един човешки живот – семейството, децата, родината, обичта към род и природа, приятелството между човека и неговите човешки и нечовешки родници. Защото те идват и си отиват, а уроците, които ни оставят във времето, продължават да пътуват към новото поколение, за да му кажат истини, които ще го направят по-силно, по-мъдро, по-българско.

Ина Крейн - Илияна Каракочева

е-Книга
Заглавие Родници
Автор Ина Крейн - Илияна Каракочева
Издателство е-Книги
Брой страници 168
ISBN 978-954-497-039-0

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: