Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Четири

Четири
Издателство: е-Книги
Код на продукт: Четири
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн PDF EPUB
4.00лв
Тагове:

Ние сме четирима творци – поети и разказвачи. Представяме ви се по азбучен ред – Весислава Савова, Иван Христов, Илияна Каракочева (Ина Крейн) и Павлина Гатевa.

Публикуваме в четири литературни сайта – hulite.net, stihove.bg, otkrovenia.com, bukvite.bg.

Имаме различни професии и сме на различна възраст, но готови да полетим в четирите посоки на нашата красива страна, а защо не – и по света.

Като четири листа на детелина за щастие ние сме влюбени в слънцето, красотата, любовта и мечтата. Търсим други поетични души, с които да споделим нашите стихове. Защото имаме какво да кажем. В нашите стихове - класически, бели, източни форми, - написани на красивия ни роден език, а Ина и Весислава, дръзнали да го направят и на английски, ние оставаме крехки души със смели сърца. Искаме да ви стоплим и пренесем в нашия поетичен свят и така заедно да пътуваме през болката, пречистването и възкресението на духа. Въпреки, че сме различни като стилистика и може би – тематика, ние имаме допирни точки, които ще откривате чрез нашите стихове – обединяват ни вечните неща, които винаги са вълнували хората и света.

Обединени сме и от факта, че живеем, работим и творим в София, възпявана и оплювана. София, която все повече ни отчуждава едни от други и ни кара да се скриваме зад метални решетки и по три пъти заключвани брави. Скриваме се, но не бягаме от действителността. Напротив – често търсим изход в красивото и светлото, за да мечтаем. Поетичните откровения са прекрасен начин за осъществяване магията на красивото и доброто, която всеки носи в себе си.

Мечтата прави връзката помежду ни още по-здрава. Ние често я оприличаваме на птици – лебеди, орлици, сърце-птица, които изпяват вълшебните си трели, а към тях се присъединява и песента на щурец.

Както вече споделихме, публикуваме в четири (като всички „случайни“ неща и те се оказаха точно четири) литературни сайта. Затова и интернет неволите и радости не са ни чужди и ги описваме директно или поне ги загатваме. Това не означава, че искаме да останем там, в онази „тясна коруба“ (Йордан Радичков), а да намерим новата, която ни е по мярка. Вярваме, че тази книга, с която ще посетим възможно повече места, е именно нашата нова „коруба“.

Където и да живеем, за каквото и да мечтаем, ние не бихме били творци и личности без Любовта. Тя има много лица и ние не сме пропуснали да ги отразим в творчеството си. Тя ни довежда до екстаз. Тя ни дава пеперудени криле отвътре и птичи отвън, за да полетим. Тя ни разплаква, вдъхновява и спасява.

Ние четиримата, намерили сили да се вкопчим в Любовта и да творим, ви подаряваме част от събралата ни заедно Обич.

 

от авторите
е-Книга
Заглавие Четири
Автор Весислава Савова, Иван Христов, Илияна Каракочева (Ина Крейн) и Павлина Гатевa
Издателство е-Книги
Брой страници 130
ISBN 978-954-497-031-4 (pdf) 978-954-497-032-1 (ePub)

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: