Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Финансов мениджмънт в здравеопазването

Финансов мениджмънт в здравеопазването
Издателство: е-Книги
Код на продукт: Финансов мениджмънт в здравеопазването
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн
4.00лв
Тагове:

Една от най-сложните системи в социално - културната сфера е тази на здравеопазването. Сложността произтича от многообразните форми на здравните структури, на финансиране и отношения – пазарни и непазарни, регулации и дерегулации, икономически и административни, етични и други.

Системата на здравеопазването предоставя професионални услуги, насочени към опазване, възстановяване и укрепване на здравето на населението, с което влияе върху човешкия капитал, върху количеството и качеството на работното и свободното време, необходимо за производство на други блага за развитие на човека.

През последните години Република България преживя драматични промени в развитието на обществото и икономиката. Редуваха се периоди на кризи, подем, спад, оживление. В резултат на действието на разнопосочни фактори се достигна до днешното състояние на неблагополучия в здравно-демографската и икономическата ситуация. Здравната система функционира в условия на недостатъчен финансов ресурс.  Следователно трябва да бъдат намерени модели и подходи за оптималното му разпределение и изразходване.

В настоящата книга „Финансов мениджмънт в здравеопазването”, която е второ преработено и допълнено издание, авторът предлага на вниманието на читателите в достъпна форма базисни теории и специфични практически подходи при управлението на финансите в системата на здравеопазването. Направен е анализ и оценка на приходите, разходите, на модерните инструменти на финансовия мениджмънт, на контрола и информационното осигуряване. Предложен е тест за оценка и контрол на възможността за успешна реализация на проекти. Прилагането му в практиката би спомогнало за повишаване на ефективността на финансирането на здравни програми, както и за избягване на проекти с неясно или обречено на неуспех бъдеще.

Доцент Жасмин Павлова има дългогодишен опит в преподаването на едноименната дисциплина в обучителните програми на студенти, специализанти и докторанти във Факултет по обществено здраве. Тя е ерудиран учен, чиито многобройни публикации са посрещнати с интерес от реномирани чуждестранни и български научни списания. Първото издание на „Финансов мениджмънт в здравеопазването” се изчерпа твърде бързо, което говори за качествата на книгата.

Учебникът би бил полезен както на изучаващите дисциплината финансов мениджмънт, така и на здравни ръководители.

 

Проф.д-р Цекомир Воденичаров, дмн

Декан на Факултет по обществено здраве
Медицински Университет - София

е-Книга
Заглавие Финансов мениджмънт в здравеопазването
Автор Жасмин Павлова
Издателство е-Книги
Брой страници 138
ISBN 978-954-497-051-2

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: