Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Библията и българското Възраждане

Библията и българското Възраждане
Издателство: Издателска къща „МаК”
Код на продукт: Библията и българското Възраждане
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн
4.80лв
Тагове:

„Библията и българското Възраждане” предлага изцяло нов поглед към хора и събития от предосвобожденска България. Проследявайки част от историята  на протестантските мисии в Близкия изток,изключително задълбоченото проучване на д-р Джеймс Ф. Кларк само по себе си е незаслужено пренебрегван принос към историята на българското Възраждане. Но то ни дава и уникалната възможност да погледнем на Иларион Макариополски, Софроний Врачански, Васил Априлов, Неофит Рилски, Петко Р. Славейков като на живи хора, да се докоснем до техните страсти, съменения, възходи и падения.

„Библията и българското Възраждане” е особен поглед към духовното пробуждане на българите, който поставя в центъра на българското обновление църквата, и отдава дължимото на  религията, изиграла ролята на бариера между турците и българите, и попречила на тяхното етническо и културно асимилиране.

С неоспорими исторически факти и рядко срещан изследователски плам „Библията и българското Възраждане” доказва, че не силата на оръжието и кръвопролитията, а книгите и училищата са имали далеч по-важни последици за българската национална революция, която чрез тях в продължение на два века тихо и спокойно си е пробивала път. Това не е книга за башиозука и черешовото топче, а за Библията и процеса на нейното отпечатване и издаване.

В годината, когато отбелязваме стогодишнината от рождението на Джеймс Ф. Кларк, Издателска къща МаК поднася тази книга за България като Коледен подарък на своите многобройни читатели.

е-Книга
Заглавие Библията и българското Възраждане
Автор Джеймс Ф. Кларк
Издателство Издателска къща “МаК” ООД
Брой страници 304
ISBN 954-91541-9-х и 978-954-91541-9-

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: