Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Слънчевата машина на времето

Слънчевата машина на времето
Издателство: Алфамаркет
Код на продукт: Слънчевата машина на времето
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн PDF
4.00лв
Тагове:

През 1980 година една странична и на пръв поглед невзрачна и скучна научно-приложна задача се оказва съдбоносна за един млад учен.  Започвайки работа по нея той получава неочаквани резултати. Те са в разрез с официалните схващания в една от ключовите науки за околната среда - климатологията.  Оказва се, че в науката от 70-те и 80-те години на ХХ век има теми–“табу” и една от тях е за връзката “Слънце-климат”!

Книгата има две линии. Едната  е сюжетна. В  нея авторът проследява  как в търсене на причините за хладните и дъждовни лета около 1975-1980 година открива категорични доказателства за влиянието на слънчевата активност върху климата. По-нататък сюжетната линия постепенно минава на заден план. Авторът разказва за историческите и геоложки факти, показващи, че Слънцето е главният виновник за климатичните промени през последните хилядолетия. Разказано е за резултатите от усилията на учените в края на ХХ век да разкрият дългосрочните вариации на слънчевата  активност изследвайки историческите документи и чрез радиовъглероден анализ.

Следва още по-интересният разказ за връзката “природа-човек”. Кой на кого влияе - ние ли променяме природните условия или техните промени водят до промени в нашия живот? Съпоставяйки и анализирайки огромно количество факти за Слънцето, историята и климата авторът достига до категоричен извод: историята на човечеството от последните 5000 години е отклик на промените в околната среда на Земята, които се задават от случващото се на Слънцето!

Към края на книгата се разглежда и въпросът за произхода на т.нар. “езотерични знания”.  Дали някои  от тях всъщност не отразяват древни и вероятно пазени в тайна знания за връзката “Слънце-Земя?” Как се е стигнало до тях и защо са били забравени или скрити?!   Авторът леко повдига завесата…. Останалото е работа за търсещия и критичен ум на читателя….

В основен вариант “Слънчевата машина на времето” е написана между месец декември 2000-та и месец март 2001 година. Последната редакция е от ноември 2002 година.

е-Книга
Заглавие Слънчевата машина на времето
Автор Борис Комитов
Издателство Алфамаркет
Брой страници 168
ISBN 978-954-9483-17-8

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: