Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Въздействие на слънчевата активност върху климата

Въздействие на слънчевата активност върху климата
Издателство: Алфамаркет
Код на продукт: Въздействие на слънчевата активност върху климата
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн PDF
4.00лв

Възможни опции


* плащане:Тагове:

Една от целите на автора с настоящата книга  е да даде актуализирани резултати и анализ отнoсно  измененията в климата на България през последните 20-25 години. В него са коментирани  най-интересните климатични събития  след 1984 година в светлината на хелиофизичната концепция за промените на климата . На тази основа, както и в доклада от 1983 година се предлага климатичен сценарий за близкото бъдеще.

На тези проблеми обаче са посветени последните раздели от книгата. Предмет на другата, по-голяма част от нея са едромащабните вариации на слънчевата активност и земния климат в  миналото  и съвременната епоха. Авторът е включил резултати и анализ от свои проучвания, правени по различно време, като специално внимание обръща на тези, които са след 2002 година. Направен е също и обзор на съвременните физически теории, обясняващи слънчево-климатичните връзки. В критична светлина са разгледани и най-популярните  конкурентни  на хелиофизичната теория обяснения, включително и тази за “антропогенното глобално затопляне”.

Материалът е адресиран към читатели с различна професионална ориентация и специфика на интерес към проблема – геофизици, климатолози, астрофизици, специалисти в областта на земеделието, енергетиката, горското стопанство, гражданската защита, транспорта и др.

е-Книга
Заглавие Въздействие на слънчевата активност върху климата в миналото и съвременността: следствия за България
Автор Борис Комитов
Издателство Алфамаркет
Брой страници 152
ISBN 978-954-9483-16-1

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: