Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Среднощно ченге

Среднощно ченге
Издателство: Аргус
Код на продукт: Среднощно ченге
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн
4.00лв
Тагове:
Филат фон Коньовиц (или Филип Атанасов) има едно огромно предимство като писател криминалист. Той няма защо да измисля своя главен герой, детектива, и да се вживява в образа му. Защото самият е преживял лично много от описаното в разказите си. Но богатият жизнен материал не струва нищо, ако не си писател. А Филип Атанасов е. Той има тънката наблюдателност на автор, който улавя невидими детайли й чрез тях рисува релефни, запомнящи се образи. Читателят вярва на тези герои, презира ги или им съчувства, надсмива им се или ги осъжда, обаче винаги с мека, топла човечност. Детективът му непрестанно се прави на велик, но много добре си знае, че не е, и тази житейска мъдрост на писателя създава особена, неповторима атмосфера.

Чрез своята уникална самобитност като език, стил и похвати при разкриване на съвременната българска действителност Филип Атанасов сполучливо демонстрира, че криминалето е жанр, в който изненадите за читателя идват от неочаквани посоки.

Емануел Икономов


Ченгето Филат (действителен детектив, сложил маската на тайнствен писател) и аз - литературен персонаж, превърнал се в почти истински герой - се срещаме от време на време и сядаме да си побъбрим. Той е голям образ, с него никога не ми е скучно. Защото историите му не могат да се измислят, те просто се случват.

Инспектор Стрезов
е-Книга
Заглавие Среднощно ченге
Автор Филип Атанасов
Издателство Аргус
Брой страници 112
ISBN 978–954–570–165–8

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: