Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Острие в здрача

Острие в здрача
Издателство: Весела Люцканова
Код на продукт: Острие в здрача
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн
4.00лв
Тагове:

Сюжетът на "Острие в здрача" се развива в призрачен град. Доктора, който е представител на доброто, мислено разрушава антипода си - Полковника. За да открие с ужас, че двамата са част от едно цяло. Авторът оставя читателя сам да се ориентира в лабиринтите на темите за властта, за смисъла на човешкия живот, за кармата и любовта... И най-вече: за ангела и демона, които се борят от люлката до гроба за всеки един от нас.

Експресивен роман, побрал в себе си върхови постижения на библейската притча, готическия роман, магическия реализъм, модното фентъзи. Странната жанрова сплав е впечатляваща рамка за историята на Андрей Дженев. Механизмите, които предопределят съдбата на героите му, са вдъхновявали и вдъхновяват редица световни автори от Библиятата до Габриел Гарсия Маркес.

 

Андрей Дженев разделя живота на срички

Валентина Радинска

Романът на Андрей Дженев "Острие в здрача" не може да се разкаже. Той е изтъкан от миражи и сънища. Магнетизмът и искрящата словесност, натежала от асоциации, превръщат тази книга в пленително духовно приключение. Авторът описва всичко бавно, като на каданс, животът на героите е разделен на срички и подробно изследван: и джунглите на човешкия мрак, и висините на човешката светлина; намерени са думи за неща, които трудно се поддават на описание.

Основната магия в този роман е в словото - през него текат заразителни енергии, които превръщат читателя в съучастник на всеки от героите - на Доктора, на Свещеника, на Полковника. Героите нямат лични имена, градът, в който живеят, е сътворен от спомени, доброто и злото често разменят местата си, за да дадат име на черния човек и на белия човек, които живеят във всеки един от нас.

readПрочети откъс

е-Книга
Заглавие Острие в здрача
Автор Андрей Дженев
Издателство Весела Люцканова
Брой страници 202
ISBN 954-8453-89-4

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: