Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Психопрограмираният

Психопрограмираният
Издателство: Орфия
Код на продукт: Психопрограмираният
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн
4.00лв
Тагове:

Действието на романа "Психопрограмираният" се развива на планета, населена с хуманоиди, почти във всичко приличащи на хората. Обществото им се намира в исторически период, подобен на Втората световна война, но поради отсъствие на нефт, повечето машини са парни. Въпреки това току-що е открита ядрената енергия и генералният щаб на Нангар се готви да употреби атомна бомба. Никой на тази планета обаче още не знае, че във водните й масиви се съдържат огромни количества деутерий и тритий, така че първият засегнал водата взрив би активирал пълзяща ядрена реакция, която ще бъде краят на планетата. Обединение от развити цивилизации, между които Земята, научават за това и решават да се намесят с минимално въздействие, което да откаже нангарузите от ядрената енергия.

Главният герой е млад пилот, пълен с насадените от нацията му идеали. Той преживява големия шок да бъде обект на въздействие – в съзнанието му емисар от Земята брутално инсталира програма за целево действие, наречена Предписанието. Тя го кара да прави неща и да проявява способности, които го плашат и объркват. Това Предписание променя живота му, изстрелва го в мисии по цялата планета, принуждава го да узнава неща, които никога не би научил... и в края на краищата го издига над посредствеността, която е била неговото предопределение. Той започва да пише стихове, да създава музика, да разбира скритите механизми на света, в който е трябвало да бъде кротък социален атом.

Чуждата планета в "Психопрограмираният" е описана релефно и динамично, с живи и реалистични герои, страдащи и борещи се за щастието си, но намиращи пътя към по-високото разбиране на действителността и скритите механизми на лъжата в нея.

е-Книга
Заглавие Психопрограмираният
Автор Атанас П.Славов
Издателство Орфия
Брой страници 174
ISBN

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: