Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Четвъртият винаги идва пръв

Четвъртият винаги идва пръв
Код на продукт: Четвъртият винаги идва пръв
Наличност: Да
0.00лв
Тагове:

Човекът без лице и хронологията на едно чудовищно престъпление

Беше през хладната пролет на 1927 година. В пълен състав екипът ни - Ели, Кин и Емил - се прибираше с „Мавритания“ през Атлантика. Бързахме за един сутрешен чай в Лондон, който щеше да промени много неща в живота ни. Агата Мари Клариса Кристи бе преживяла шока от края на предишната година, когато след смъртта на майка си и изневярата на съпруга си тя загуби и съзнанието, и спомените си. Бе изчезнала безследно и когато се появи след 11 дни, съзнанието й беше „бял лист“. Сега върху белия лист вече се беше възвърнала голяма част от биографичния текст, но издирването на миналото за нея продължаваше. Бяхме достатъчно близки и тя бе убедена, че тъкмо ние ще можем да възстановим една случка от края на Първата световна война. Тъкмо затова бързахме за този сутрешен чай в цветната градина на кралицата на детектива.
- Добра работа свършихме, нужно ми беше това късче от миналото. А сега и аз ще направя нещо за вас, авантюристи. Току-що завърших моя роман „Великата четворка“, след месец ще е в книжарниците. Но още нещо се губи в съзнанието ми.
Изражението й стана каменно.
- Романът имаше продължение, ръкописът изчезна. Трябва да възстановя в паметта си сюжета на продължението. Казваше се „Четвъртият идва винаги пръв“. Снощи в здрач го видях на прозореца – Човекът без лице. Трябва да го издирите на всяка цена, животът на много хора зависи от това. Той най-добре знае всичко за кървавите събития през онези три дни - от закуската по Великден, до 11,30 вечерта във вторник, когато... Но дали само знае или всъщност всичко извърши Той?...
„Кралицата“ бе психически уморена. Нямаше смисъл от повече приказки. Трябваше да действаме незабавно.
Нямахме право да разочароваме изстрадалата и препатила Агата. Решихме да заложим на изпитаната и безупречно работеща система от първия риалити роман „Шифърът на елкинемите“: да поставим задачата и загадката пред сивото вещество на десет изкусни разказвачи.

 

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: