Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Козните на харема

Козните на харема
Код на продукт: Козните на харема
Наличност: Да
0.00лв
Тагове:

Спускане в средновековието. Краят на 14 век. Одрин или Едрине, по турски. Първата европейска „стъпка“ (резиденция) на османския султан. „Козните на харема“. Една история за жените и мъжеството. Разказът за едно величаво и трагично време. Време, в което историята на Балканите се пише с кръв. Ятаганът посича меча. Картината на един грандиозен сблъсък между две цивилизации, две култури и две религии - с предопределен край. 

И все пак. Търсим друго – какво се случва, когато 112 жени от всички краища на Балканите, с различна външност, възраст и народност имат общ съпруг – всемогъщият султан на бъдещата империя. И точно те, обречените на нежност, да застанат като невидими гвардейци пред входа на Европа.

В годините, когато владетелите и монарсите загиват или се прекланят, във времената, когато всички християнски институции престават да съществуват, харемът да бъде институция. Нежната, немислима и неочаквана бариера пред османската империя. Харемът на султан Валид Хан. В него да се концентрира неподозирана сила. В него да се формира власт. Властта на жената върху мъжа. И оттам – властта върху историята. Достатъчна ли е тя? Парадоксално, но факт – собствените жени на султана, в собствения му харем решават да играят собствена игра! 112-те жени на Валид Хан се изправят като последна преграда за единствения си богоизбран съпруг пред входа на Европа. Как? С какви сили и средства? И защо?

 

 

 

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: