Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Приятели

Приятели
Издателство: е-Книги
Код на продукт: Приятели
Наличност: Да
Налични формати
Онлайн
4.00лв
Тагове:

Весислава Савова не е от авторите, които се опитват да ни впечатлят с псевдоноваторство. Тя успява пестеливо да разказва разтърсващи човешки истории. Някои от героите й срещаме всеки ден и често ги отминаваме, без да ги забележим. Други бихме могли да намерим по-скоро в народните приказки, отколкото в онова селце там, захвърлено отвъд хълмовете край магистралата. Но аз ще оставя читателя сам да реши - дали героите от книгата, които умират, когато бъдат лишени от любов, могат да бъдат наши съвременници, или чрез техните истории Весислава Савова ни води към една съвременна митология („Когато свири щурец“, „Старият бор“). И в единия, и в другия случай чрез своята първа книга „Приятели“ тя ги прави видими и близки.

Много малко са съвременните български автори, които се осмеляват да пишат с човещина, които се осмеляват да обърнат гръб на всеобщия вой срещу всичко и всички, на вездесъщия негативизъм, за да ни дадат онова пламъче, от което имаме нужда и което ще ни направи по-добри.

Без съмнение пред нас е една книга, която ще остави своята светла следа в новата българска литература.

Без съмнение това е първата ни официална среща с автор, който има какво да каже и умее да казва това, което иска, по много начини – и всеки от тях е изпълнен със светлината на вдъхновението и таланта!

 Габриела Цанева

readПрочети откъс

е-Книга
Заглавие Приятели
Автор Весислава Савова
Издателство е-Книги
Брой страници 130
ISBN 978-954-497-019-2

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: