Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Цивилизация и естествен подбор

Цивилизация и естествен подбор
Издателство: Домоплан
Код на продукт: Цивилизация и естествен подбор
Наличност: Да
Налични формати
PDF
4.00лв
Тагове:

 

“Метафизика на Любовта. … Несръчност и неспособност на философите, които са говорели за Любовта.”

Горната констатация на А. Шопенхауер е всила за всичките абстрактни понятия на Философията. Хиляди книги описват, анализират и определят Живота и Смъртта, Цивилизацията, Религията, Изкуството, Езика, Душата с неразбираеми за болшинството хора думи, с понятия от свръхестественото,  но остава "несръчността и неспособността на философите, които са говорели за …" каквото и да е!

В началото книгата поставя под съмнение всичките утвърдени за читателя идеи, а в последствие изгражда заедно с него една цялостна теория. И всичко това с прости, ежедневни думи.

Цел на автора е обяснението на околния свят без Закони, Цели, Принципи, Теории, Причини и Резултати, а само с размисъл и с ежедневния език, освободен от "научни" и "философски" понятия. Книгата започва от създаването на света и стига до човешката (и не само) цивилизация. С малко, но точни определения се обяснява целият околен свят.

Авторът не се стреми да убеди читателя в правотата на изложеното. По-скоро се опитва да възбуди критичната мисъл, излагайки своите възгледи и цитирайки редица утвърдени философи.

е-Книга
Заглавие Цивилизация и естествен подбор
Автор Константинос Марицас
Издателство Домоплан
Брой страници 536
ISBN 978-954-92793-x-y

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: