Здравейте! Можете да Влезете или да се Регистрирате.

Български кървав кючек

Български кървав кючек
Издателство: Пи Ар Ви - рефреш вижън
Код на продукт: Български кървав кючек
Наличност: Да
Налични формати
PDF EPUB MOBI
12.00лв

Ако разгърнете тази книга, нека да е рано сутринта, в почивен ден. Рано сутринта, защото е много вероятно по-чувствителните да не могат да заспят. В почивен ден, защото едва ли ще я оставите, докато не я прочетете. Това ви обещавам. Вече проверих резултата. Напрежението е от втора до последна страница, като непрестанно градира. Изненадите са десетки.

Романът е остро-сюжетен трилър, описващ една част от съвременната българска реалност.
Това, което се случва из селата в България, вдъхнови кървавия ми трилър. За щастие, описаното в сюжета все още не се е случило точно по същия начин, но е твърде възможно да се случи всеки момент. Дай Боже да си остане само една черна приказка, само моя трилър, в който целях да пресъздам напрежението, да отгатна какво е в душите на хората, които всеки ден треперят да не се сбъднат най-черните им страхове.

Краят, разбира се, е неочакван. Дали е добър, или лош - читателите ще са на различни мнения, някои от тях ще са раздвоени. Ще останат да висят много въпроси, а отговорите им ще дойдат с времето.

С настоящата книга не желая да създавам етническо напрежение. Посвещавам я на многото безименни жертви на престъпността из селските райони, но и на всички достойни роми, успели, въпреки лошите условия, да превъзмогнат бита и да следват мечтите си, да живеят човешки или поне да запазят човешкото у себе си.

...Железния звяр беше огледална повърхност в реалност на огледалните повърхности. По езика му пълзяха стоножки, а думите му - режещи ножици, пикираха като птици и режеха стръкове. Имаше вместо сърце термоядрен двигател и не можеше да удържи страстта си. Пръстите му бяха кървави, а от вътрешната страна на ноктите му пъплеха морски костенурки. Железния звяр беше самата ярост. Дъвчеше живота, а той имаше вкус на човешки мръвки. Пулсът му беше строител в сини гащи, който вадеше оловни тухли от пламъка и ги подреждаше встрани на зрението, винаги встрани, откъдето не можеха да отлетят ни птици, ни разлистени книги, ни мисли. Най-вече Железния звяр прояждаше кожата и разкъсваше мислите...

Железния звяр е във всеки от нас.

е-Книга
Заглавие Български кървав кючек
Автор Стефан Кръстев
Издателство Пи Ар Ви - рефреш вижън
Брой страници 254
ISBN 978-954-2920-04-5

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:Подобни продукти